ANNE DORTE MICHELSEN

Fredag d. 12. april 2024 kl. 20.00

Popstjerne, sangskriver, humorist, debattør, Anne Dorte Michelsen har mange ansigter og mange navne, og hun har igennem hele sin omfattende og produktive karriere set både langt ind i sig selv, og vidt ud over verden.

Det hele startede med gennembruddet som sanger og sangskriver i popgruppen Tøsedrengene, hvorfra numre som ”Bruge og bruges” og ”Ud under åben himmel”, i selskab med mange andre af gruppens største hits, for længst er blevet folkeeje.

Herfra fortsatte Anne Dorte Michelsen med succes som solist, både herhjemme, i Japan, Norge og Sverige, og udgav en række albums, hvor hun rendyrkede en intens, sart og inderlig tone. Sange som ”Snebær og kastanjer”, ”Før eller siden” og ”Jeg har lagt mine våben” står i dag som klassikere, og er sammen med flere andre af Michelsens numre, blevet genindspillet af kolleger både ude og hjemme.

 

I 90’erne sprang Anne Dorte Michelsen ud som humorist og satiriker. Først med den ægteskabsakopalyptiske ”En lykkelig familie” og siden med gruppen Venter på far, hvis listige schlagere om livet med støvekost og kittel, blev et overraskende hit, og sange som ”Der er altid noget at gøre for en husmor” sneg kønsrolledebatten ind ad bagdøren hos det til tider feministforskrækkede danske folk. I 2009 supplerede Michelsen sin samfundskritiske sang-portefølje med finanskriseshowet ”Akut Cabaret” hvorfra vi møder den fritstillede, fraskilte, 50-årige kvinde, i sangen om, at det hele ikke er noget problem, men bare ”En udfordring”.

I det nye årtusind har Michelsen desuden udgivet en række soloalbums, med sange, der kredser om det voksne liv og kunsten at bevare roen og overblikket samt modet til at turde miste det igen. Smukke ballader og hymner som ”Hej far”, ”Hvis du vidste” og ”Magt og afmagt” vil folde sig ud under koncerten, side om side med ungdomsværker som ”Fortrolighed” og ”Sne under lygten”

 

NYT ALBUM

Nu er Anne Dorte klar med helt friskt materiale på sit første soloalbum siden 2015. Thumbs Up, viser nye sider af sangskriveren, som sætter både temperamentet på spil og sårbarheden forrest. Michelsen ser med sit erfarne, voksne jeg sit unge, åbne pigesind i øjnene med et kærligt og forsonende blik. Derfor er albummet også fyldt med modsætninger – de store armbevægelser, vreden og det sørgelige står over for inderligheden, det blide og det sjove. Anne Dorte er, som hun selv siger, både en ’F*cking feminist, en rebelsk Volvoejer og et søgende menneske’.

Thumbs Up udkom d. 2. juni 2023.

 

LIVE

Til at bibringe musikken yderligere dynamik, og dybde, bliver der skabt et komplet lyddesign i samarbejde med lyd designer Sebastian V. Olsen, og på scenen: Jon Grundtvig og Annika Askman sammen med Anne Dorte Michelsen på klaver, guitar og vokal.

 

Pris: 255 inkl. Gebyr

Sal: Stortrommen

Pris: 240,- + gebyr

Sal: Stortrommen
Varighed: Ca. 2 timer
Unummererede siddepladser