Aires del Sur: VIDA

Lørdag d. 5. juni 2021 kl. 20.00

Bjarke Falgren, Grammy Award vinder for komposition, sætter stemningen: med hans unikke og imponerende violinspil tager vi på en rejse, snart bliver han akkompagneret af flamencodanserinden, Catherine Vigh, der elegant drejer sine fingre omkring hvert et strøg og markerer med rytmiske eksplosioner det temperament vi møder i Syden.

Pianisten, Steen Rasmussen, Danmarks bedste tolk og talsmand for brasiliansk musik, tager os videre med til Brasiliens behagelige, drilske og smilende rytmer.  

Vi fortsætter over i en forførende varm Guajiras, som startes af den cubanske bassist, Yasser Pino, bygget op omkring et digt af den berømte spanske digter Federico García Lorca, fra dengang han besøgte Cuba. Den sydspanske musikkultur har nemlig uundgåelig stor inspiration fra Latinamerika. Den ekspressive danser Juan Fernandez fra Sevilla og danserinden mødes på scenen til en intens og romantisk dans.

Koncerten snor sig videre med den hypnotiserende og mystiske Siguiriyas. Thierry Boisdons passioneret og alvorlige sang og Bjarke Falgrens heftige strøg understreger sangens højtidelighed og stolthed, og luften sitrer efter sidste stryg og tramp. 

Aires del Sur samler en sensommerdags rødlige solstråler, støvet fra en tør olivenmark og summen fra en mindre landsby. 

Aires del Sur repræsenterer en række sydlige landes stærke kulturelle identiteter, deres fælles historie, og indbyrdes forståelse og kommunikation.

 

Line up:
Piano: Steen Rasmussen
Violin: Bjarke Falgren
Kontrabas: Yasser Pino
Sang: Thierry Boisdon
Dans: Juan Fernandez & Catherine Vigh

Pris 170 kr.
Ung u. 20 år 100 kr.

Stortrommen
Nummererede siddepladser
Garderobe i kælderen
Varighed ca. 2 timer inkl. pause

 

Køb Billet