Kommende film

Februar måned

 • Plakat for filmen The Shape of Water

  The Shape of Water

  The Shape of Water er en fabel, der foregår i koldkrigstidens USA omkring 1962. Filmen er instrueret af Guillermo del Toro, der tidligere har stået bag værket “Pans Labyrint” (2006). Den ensomme Elisa (Sally Hawkins) arbejder i et statsstyret og tophemmeligt højsikkerhedslaboratorium, hvor hun er isoleret fra omverdenen. Da hun og kollegaen, Zelda (Octavia Spencer), opdager et hemmeligt eksperiment ændres Elisas liv for evigt… I de øvrige roller ses Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones og Michael Stuhlbarg.
  Kilde: Nordisk film

  Genre: Adventure, Drama, Fantasi
  Instruktør: Guillermo del Toro
  Skuespillere: Doug Jones, Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Octavia Spencer
  Censur: Tilladt over 15 år
  Premiere 22. februar

Marts måned

 • Plakat for filmen The Florida Project

  The Florida Project

  I løbet af en sommer i Orlando, Florida følger vi seksårige Moonee (Brooklyn Prince) og hendes unge rebelske mor Halley (Bria Vinaite). De bor på The Magic Castle, et motorvejsmotel på grænsen til ”The Most Magical Place on Earth” – Disney World. Trods hendes barske omgivelser finder den kække Moonee med sit sprudlende humør det ikke svært at gøre hver dag til en ekstraordinær oplevelse. Motelpasseren Bobby (Willem Dafoe) prøver så godt han kan, at holde styr på de frække unger og gemmer under den hårde facade på et hjerte af guld. De lange eftermiddage bruges til ballade og eventyrlige ekspeditioner, når Moonee sammen med sit slæng frygtløst udforsker den helt unikke verden, som de er havnet i. Moonee ved bare ikke, at hendes forestilling om virkeligheden bygger på Haylleys hårde slid og beslutning om at vælge en farlig vej for at kunne forsørge sin datter.

  ”The Florida Project” er en af årets mest anmelderroste film og er et enestående indblik i livet i skyggen af det normale og en hyldest til børns vidunderlige evne til at finde magien i alt.
  Kilde: Scanbox

  Genre: Drama
  Instruktør: Sean Baker
  Skuespillere: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Valeria Cotto, Bria Vinaite
  Censur: Tilladt over 11 år
  Premiere 1. marts
 • Plakat for filmen Red Sparrow

  Red Sparrow

  Dominika Egorova er mange ting. En hengiven datter, der er fast besluttet på at beskytte sin mor uanset konsekvenserne. En prima ballerina, der stålsat har presset sin krop og sind til det yderste. En mester i forførelse og manipulation. Da hun bliver alvorligt skadet og må stoppe sin karriere går Dominika og hendes mor en dyster og usikker fremtid i møde. Tvunget af omstændighederne bliver hun manipuleret til at blive en del af den hemmelige efterretningstjeneste, ”Sparrow”, der træner exceptionelle unge mennesker til at bruge deres kroppe og sind som våben. Efter at have gennemgået en pervers og sadistisk træning udvikles hun til den farligste Sparrow-agent nogensinde. Med livet som indsats, må Dominika forene sit gamle jeg med den nye magt hun nu besidder, for at redde dem hun holder af – alt imens en amerikansk CIA-agent prøver at overbevise hende om, at han er den eneste person hun kan stole på.
  Kilde: Nordisk Film

  Instruktør: Francis Lawrence
  Skuespillere: Mary-Louise Parker, Jennifer Lawrence, Joel Edgerton
  Censur: Tilladt over 15 år
  Premiere 1. marts
 • Plakat for filmen Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn

  Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn

  Cirkeline får en hjerteveninde med prinsessenykker, og Ingolf møder et næsehorn, der er træt af at være den lille. Sammen tager de på en rejse, der lærer dem, at det ikke altid er lykken at være den, der bestemmer, og at selv et lillebitte næsehorn kan vise sig at være en meget stor helt.
  Kilde: Filmcompagniet

  Genre: Animation
  Instruktør: Jannik Hastrup
  Skuespillere: Tommy Kenter, Anne Marie Helger, Magdalena Nonsgjogv Trantou
  Censur: Tilladt for alle
  Premiere 1. marts
 • Plakat for filmen Death Wish - En mand ser rødt

  Death Wish - En mand ser rødt

  Instruktør Eli Roth har gentænkt den klassiske hævnthriller “Death Wish” (org. “En mand ser rødt”) fra 1974. Bruce Willis spiller Dr. Paul Kersey, en kirurg, som er vant til at se resultaterne af volden i Chicago, når ofrene hastes ind til hans operationsstue – men pludselig ser han sin egen kone (Elisabeth Shue) og datter (Camila Morone), der er blevet ofre for et voldeligt overfald i deres forstadshjem. Paul brænder efter at få hævn, men politiet har for travlt, så han tager selv affære og jagter overfaldsmændene. Mediehistorien om, hvordan kriminelle bliver jaget og dræbt, griber byens borgere. Men er den dødbringende selvtægtsmand en beskyttende engel eller bare endnu en voldelig kriminel?
  Kilde: Filmcompagniet

  Genre: Action, Drama, Krimi
  Instruktør: Eli Roth
  Skuespillere: Bruce Willis, Elisabeth Shue, Vincent D'Onofrio
  Censur: Tilladt over 15 år
  Premiere 8. marts
 • Plakat for filmen Så længe jeg lever

  Så længe jeg lever

  SÅ LÆNGE JEG LEVER er en dramatisk, humoristisk og poetisk rejse gennem musikeren John Mogensens liv. Manden der lagde Danmark for sine fødder med store folkelige klassikere som “To mennesker på En Strand”, “Så længe Jeg Lever” og “Fut i Fejemøget”. Vi følger ham fra barndommen til hans første gennembrud med Four Jacks for så at gå i glemmebogen - og i hundene - indtil han pludselig brager igennem med sit enorme gennembrud i 1971 med "Der er Noget galt i Danmark!".
  Kilde: Nordisk Film

  Genre: Drama
  Instruktør: Ole Bornedal
  Skuespillere: Caspar Phillipson, Rikke Louise Andersson, Lars Ranthe
  Censur: Tilladt over 11 år
  Premiere 8. marts
 • Plakat for filmen Vores livs ferie

  Vores livs ferie

  Ella (Helen Mirren) og John (Donald Sutherland) har været gift i mange år og trænger til et spontant eventyr. Til deres voksne børns store overraskelse stikker ægteparret af i en gammel autocamper og kører ud på Route 1 mod Hemingways hus i Key West. Det bliver en tur fuld af sjove oplevelser og eftertænksomme stunder om fortid og fremtid. Det er nu Ella og John har chancen for at mindes et ægteskab drevet af passion og hengivenhed men også af hemmeligheder og overraskende afsløringer lige til det sidste.
  Oplev de to Oscarvindere, Helen Mirren og Donald Sutherland, i en forrygende og moden roadmovie, der både leverer gode grin og stof til eftertanke.
  Kilde: Scanbox

  Genre: Adventure, Drama, Romance
  Instruktør: Paolo Virzì
  Skuespillere: Helen Mirren, Donald Sutherland, Kirsty Mitchell, Janel Moloney
  Censur: Frarådes under 7 år
  Premiere 15. marts

April måned

 • Plakat for filmen The Post

  The Post

  Selveste Steven Spielberg står bag filmatiseringen af denne sande historie. Året er 1971 og en række lækkede CIA-dokumenter, de såkaldte Pentagon Papers, viser, at USA’s skiftende præsidenter i årevis har løjet om Vietnam-krigen.
  Nu er det op til pressen at træffe en svær beslutning: Skal man publicere den belastende historie om den siddende præsident Nixon og risikere en ruinerende retssag?
  Midt i dette dilemma finder vi Katherine Graham (Streep), der som ny og usikker kvindelig chef for The Washington Post har alt at miste, og chefredaktør Ben Bradlee (Hanks), hvis ambition om at gøre avisen mere relevant bringer ham på kollisionskurs med USA’s præsident.
  Kilde: Nordisk Film

  Genre: Biografi, Drama
  Instruktør: Steven Spielberg
  Skuespillere: Tom Hanks, Alison Brie, Sarah Paulson
  Censur: Tilladt fra 11 år
  Premiere 5. april
 • Plakat for filmen Lady Bird

  Lady Bird

  Christine er i mere end almindeligt teenageoprør i Sacramento – Californiens svar på Midtvesten. Hun vil så langt væk fra barndomshjemmet som muligt. Hun vil ikke engang bruge det navn, hendes forældre gav hende ved dåben, men det, hun har givet sig selv: Lady Bird. Men hun er endt på den lokale kristne high school, hvor hun har svært ved at passe ind og vakler mellem de forskellige kliker. Og mens hun drømmer om at komme på college ovre på Østkysten – hvor de har kultur. Derhjemme kæmper hun samtidig bitre kampe med sin mor, som altid kritiserer hende. Det bliver ikke bedre af, at hendes far mister sit arbejde og moderen må arbejde ekstra vagter. Et lyspunkt er dog, at hun kommer med i årets musical, hvor hun møder den søde og respektfulde Danny, der kommer fra den velhavende del af Sacramento. Og snart blomstrer romantikken.Saoirse Ronan spiller titelrollen som Christine/Lady Bird, mens Laurie Metcalf spiller hendes hårdt prøvede mor. ”Lady Bird” er skrevet og instrueret af Greta Gerwig.
  Kilde: UIP

  Genre: Drama, Komedie
  Instruktør: Greta Gerwig
  Skuespillere: Saoirse Ronan, Odeya Rush, Timothée Chalamet
  Censur: Frarådes under 7 år
  Premiere 26. april

Maj måned

 • Plakat for filmen The Journey

  The Journey

  "The Journey” er den sande fortælling om et ekstraordinært møde mellem to uforsonlige fjender på hver sin side af den brutale og mangeårige konflikt i Nordirland – politikeren og præsten fra Democratic Unionist Party Ian Paisley og Sinn Fein politikeren Martin McGuinness. Ian Paisley og Martin McGuinness bliver afbrudt under en fredsforhandling pga. et uvejr og tvunget til at eskortere hinanden på en kort køretur gennem landet. Alle håber, at denne tur vil få de to til at nærme sig hinanden og således for evigt ændre historiens gang. For hvis det lykkes, er der håb for fred i Nordirland…
  Kilde: Filmcompagniet

  Genre: Drama
  Instruktør: Nick Hamm
  Skuespillere: John Hurt, Timothy Spall, Colm Meaney
  Censur: Tilladt over 11 år
  Premiere 3. maj